Ιστολόγιο

Πώς να σταματήσετε το μήνυμα "Εμπιστευτείτε αυτόν τον υπολογιστή" σε iPhone ή iPad

Αφού ενημερώσετε το iDevice, την πρώτη φορά που θα συνδέσετε το iPhone ή το iPad στον υπολογιστή σας, θα λάβετε ένα μήνυμα "Εμπιστευτείτε αυτόν τον υπολογιστή". Πατάτε "Trust" και το iPhone ή το iPad συνδέεται και φορτίζει.

Αλλά για πολλούς χρήστες, αυτό το μήνυμα εμφανίζεται συνεχώς κάθε φορά που συνδέετε το iDevice ακόμα και αφού έχετε ήδη «εμπιστευτεί» τον υπολογιστή. Εάν το μήνυμα εμφανίζεται στο βρόχο, αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Πώς να σταματήσετε το μήνυμα "Εμπιστευτείτε αυτόν τον υπολογιστή" σε iPhone και iPad

Πριν προχωρήσουμε στον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων, είναι καλό να ελέγξετε το καλώδιο που χρησιμοποιείτε. Αυτό το ζήτημα της συχνής ειδοποίησης "Trust This Computer" ενδέχεται να προκύψει εάν δεν χρησιμοποιείτε αυθεντικό πιστοποιημένο καλώδιο MFi. Σε περίπτωση που έχετε το καλύτερο καλώδιο φόρτισης, μπορείτε να προχωρήσετε και να ελέγξετε άλλες λύσεις.

# 1. Ενημέρωση iTunes

Αν και δεν είναι μια «σίγουρη» λύση στο βρόχο μηνυμάτων, επιλύθηκε το πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, ελέγξτε επίσης την έκδοση του macOS σας. Βεβαιωθείτε ότι το Mac και το iTunes λειτουργούν στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Εάν χρησιμοποιείτε το iTunes για Windows, βεβαιωθείτε ότι το iTunes Mobile Device Helper εκτελείται αυτόματα κατά την εκκίνηση. Δείτε το φροντιστήριο της Microsoft για το ίδιο. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό που σχετίζεται με την Apple, ενημερώστε το επίσης. Ορισμένες υπηρεσίες που σχετίζονται με κινητά συνδέονται με λογισμικό και ο μόνος τρόπος για να ενημερώσετε αυτές τις υπηρεσίες είναι η ενημέρωση του λογισμικού.

# 2. Επαναφορά ρυθμίσεων αξιοπιστίας σε iPhone και iPad

Για να απενεργοποιήσετε την προειδοποίηση Trust This Computer, δοκιμάστε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας για αξιόπιστους υπολογιστές.

Βήμα 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή στο iPhone ή το iPad σας.

Βήμα 2. Πατήστε Γενικός και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να επιλέξετε Επαναφορά.

Βήμα # 3. Εδώ επιλέξτε Επαναφορά τοποθεσίας και απορρήτου.

Βήμα # 4. Εισάγετε Κωδικός πρόσβασης και πατήστε Επαναφορά ρυθμίσεων.

Αυτή η ενέργεια θα επαναφέρει τα δεδομένα τοποθεσίας και απορρήτου του iPhone ή του iPad στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Εκτός από την ανάκληση συγκεκριμένων δικαιωμάτων από εφαρμογές, αυτό θα διαγράψει όλους τους αξιόπιστους υπολογιστές. Τώρα, όταν συνδέεστε σε έναν πρώην αξιόπιστο υπολογιστή, η ειδοποίηση εμπιστοσύνης θα εμφανιστεί ξανά (ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα βγει στο βρόχο).

Σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν επιλυθεί, δοκιμάστε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου. Αυτό θα επαναφέρει όλα τα δίκτυα Wi-Fi και τους κωδικούς πρόσβασης, τις ρυθμίσεις κινητής τηλεφωνίας και τις ρυθμίσεις VPN και APN. Παω σε ΡυθμίσειςΓενικόςΕπαναφοράΕπαναφορά ρυθμίσεων δικτύου και ακολουθήστε τις οδηγίες.

# 3. Απενεργοποιήστε τη συσκευή Apple

Αν και αυτό το μήνυμα θα απενεργοποιήσει την ειδοποίηση Trust This Computer, συνοδεύεται από ένα πιο σημαντικό ζήτημα. Δεν θα αφήσει τον υπολογιστή να «ανιχνεύσει» και να συνδέσει το iDevice αλλά θα χρεώσει το iDevice. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε συγχρονισμό ή άλλες εργασίες μεταφοράς δεδομένων με το iPhone / iPad όταν ακολουθείτε αυτό το βήμα. Προχωρήστε με προσοχή.

Βήμα 1. Συνδέστε το iPhone / iPad σας → Προχωρήστε στον Πίνακα Ελέγχου.

Βήμα 2. Κάντε κλικ στο Hardware & Sounds → Κάντε κλικ και ανοίξτε τη Διαχείριση συσκευών.

Βήμα # 3. Στο παράθυρο Διαχείριση συσκευών, θα πρέπει να δείτε μια λίστα με το όνομα του iDevice.

Βήμα # 4. Κάντε δεξί κλικ στο όνομα του iDevice και κάντε κλικ στο Properties.

Βήμα # 5. Κάντε κλικ στην καρτέλα Hardware και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Properties → Μεταβείτε στην καρτέλα Driver → Κάντε κλικ στο Καθιστώ ανίκανο.

Όπως είπα, το πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο είναι ότι αυτό θα απενεργοποιήσει τη μεταφορά δεδομένων (συγχρονισμός). Αλλά είναι γνωστό ότι απενεργοποιεί το βρόχο μηνυμάτων "Εμπιστευτείτε αυτόν τον υπολογιστή".

# 4. Είναι ενεργοποιημένο το Personal Hotspot;

Οι αναγνώστες μας είναι αρκετά έξυπνοι για να βρουν καλές προτάσεις. Ο Dan VanWinkle σωστά επεσήμανε ότι «Όταν το προσωπικό hotspot είναι ενεργοποιημένο, θα ρωτά κάθε φορά που συνδέετε το iPhone σας σε έναν υπολογιστή επειδή ζητά πρόσβαση στο δίκτυο hotspot μέσω καλωδίου.»

Αυτό ήταν παιδιά!

Έχω προσπαθήσει το καλύτερό μου για να καλύψω όλες τις πιθανές λύσεις για το ζήτημα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων και ενδέχεται να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε περαιτέρω. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικό με το οικοσύστημα της Apple, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το πλαίσιο σχολίων για αυτό.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε άλλα άρθρα που σχετίζονται με το iTunes…

  • Το iPhone είναι απενεργοποιημένο Σύνδεση στο iTunes: Διορθώστε το πρόβλημα χωρίς απώλεια δεδομένων
  • Το iPhone δεν εμφανίζεται στο iTunes; Εδώ είναι πώς να επιδιορθώσετε αυτό το ενοχλητικό ζήτημα
  • Πώς να επιδιορθώσετε το σφάλμα "Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο iTunes Store"
  • Το iPhone δεν μπορεί να συνδεθεί στο iTunes; Πώς να φτιάξεις