Ιστολόγιο

Πώς να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό iCloud από iPhone, iPad και Mac

Το iCloud είναι η υπηρεσία που συνδέει απρόσκοπτα όλες τις συσκευές Apple σας. Επιπλέον, πολλές υπηρεσίες όπως το Find My device, Keychain, Apple Pay λειτουργούν μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε λογαριασμό iCloud. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν λόγοι αποσυνδεθείτε από το iCloud σε iPhone, iPad και Mac. Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερα και ας δούμε πώς να γίνει αυτό

  • Γιατί μπορεί να θέλετε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας iCloud;
  • Τι συμβαίνει όταν αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας iCloud;
  • Πώς να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό iCloud από iPhone και iPad
  • Πώς να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό iCloud από Mac

Γιατί μπορεί να θέλετε να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας στο iCloud;

Μπορείτε να καταργήσετε τον λογαριασμό iCloud από μία ή όλες τις συσκευές Apple, επειδή θέλετε να μεταβείτε σε διαφορετικό λογαριασμό iCloud ή να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό για να ξεκινήσετε ξανά. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε έναν προσωπικό λογαριασμό αντί για τον λογαριασμό iCloud στο γραφείο.

Τι συμβαίνει όταν αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας iCloud;

Όταν αποσυνδεθείτε από το iCloud, αυτή η συσκευή σταματά να λειτουργεί σε αρμονία με τις άλλες συσκευές Apple που έχουν τον ίδιο λογαριασμό iCloud. Θα αποσυνδεθείτε επίσης από το FaceTime, το iMessage και το App Store σε αυτήν τη συσκευή. Επιπλέον, δεν θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης ή χρήσης πολλών υπηρεσιών όπως:

  • Apple Pay, Apple Cash και Apple Card
  • Βρείτε μου
  • Κέντρο παιχνιδιού
  • Εφαρμογή Home για τον έλεγχο των συσκευών HomeKit
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iCloud
  • iCloud Drive
  • Μπρελόκ iCloud
  • iCloud Mail
  • Φωτογραφίες iCloud
  • Συντομεύσεις Siri
  • Σημειώσεις φωνής iCloud
  • Κοινόχρηστα άλμπουμ
  • Μηνύματα στο iCloud
  • Κοινόχρηστες σημειώσεις
  • Κοινόχρηστες σελίδες, αριθμοί και βασικά έγγραφα
  • Ενημερώσεις στις καρτέλες επαφών, ημερολογίων, υπενθυμίσεων, σελιδοδεικτών και Safari
  • Λειτουργίες συνέχειας όπως Handoff, Universal Clipboard και Auto Unlock με το Apple Watch
  • Δεδομένα εφαρμογών για τυχόν εφαρμογές τρίτων που έχετε εγκαταστήσει και χρησιμοποιούν το iCloud

Σημείωση: Δεν μπορείτε να μεταφέρετε τον λογαριασμό σας Apple Case και Apple Card σε διαφορετικό Apple ID. Δεν είναι καν δυνατή η πρόσβαση τους με διαφορετικό Apple ID.

Τώρα που γνωρίζετε τις συνέπειες εδώ είναι πώς να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό iCloud σε iOS και macOS. Ωστόσο, πριν από αυτό, ίσως θέλετε να ρίξετε μια ματιά στον τρόπο αρχειοθέτησης ή δημιουργίας αντιγράφων των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στο iCloud.

Πώς να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό iCloud από iPhone και iPad

  1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις εφαρμογή στη συσκευή σας iOS ή iPadOS
  2. Πατήστε στο Apple ID banner Απο πάνω
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Αποσύνδεση.
  4. Όταν σας ζητηθεί, συμπληρώστε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας. Στη συνέχεια, πατήστε το Σβήνω.
  5. Επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να διατηρήσετε στη συσκευή σας, ακόμη και μετά την αποσύνδεση από το iCloud
  6. Πατήστε Αποσύνδεση.
  7. Τέλος, επιβεβαιώστε την ενέργειά σας πατώντας Αποσύνδεση πάλι.

Σημείωση για χρήστες Apple Watch: Μόλις αποσυνδεθείτε από το iCloud στο συνδεδεμένο iPhone, αποσυνδέεται αυτόματα και στο Apple Watch.

Πώς να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό iCloud από Mac

  1. Κάνε κλικ στο Λογότυπο της Apple από πάνω αριστερά και επιλέξτε Επιλογές συστήματος.
  2. Κάντε κλικ στο Apple ID.
  3. Κάντε κλικ στο ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ από αριστερά.
  4. Κάντε κλικ στο Αποσύνδεση.
  5. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα πλαίσια ελέγχου για να επιλέξετε (ή αποεπιλέξτε) τα δεδομένα που θέλετε να διατηρήσετε στο Mac σας. Κάντε κλικ στο Κρατήστε ένα αντίγραφο.
  6. Τέλος, επιλέξτε αν θέλετε να διατηρήσετε ένα αντίγραφο των κωδικών πρόσβασης Safari (αποθηκευμένα στο iCloud Keychain) σε αυτό το Mac. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο Συνεχίστε σε αυτό το Mac ή Διαγραφή από Mac όπως επιθυμείτε.

Αποσύνδεση…

Έτσι μπορείτε να αποσυνδεθείτε από το iCloud από iPhone, iPad και Mac. Εάν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα και να συνδεθείτε ξανά με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Επιπλέον, μπορείτε να διαγράψετε πλήρως το Apple ID σας από iPhone ή iPad (χρήσιμο εάν πουλάτε ή δίνετε τη συσκευή σας).